Professionell doftmarknadsföring — Vi kan allt inom doft

Hotell & Vandrarhem

Doftljus

Doftdesign på Hotell

Genom att doftsätta lobbyn / foajén kan hotellgästerna få ett varmt välkomnande och direkt skapa minnesvärda intryck. Oftast kommer gästerna från en längre resa vilket innebär att man direkt behöver uppleva en hemtrevlig och stressfri atmosfär. Gästerna ska direkt kunna känna att de kan slappna av.


Studier visar att nästan 75 % av våra sinnesintryck styrs genom luktsinnet, därför är det viktigt att använda sig av dofter när man skapar den rätta atmosfären. Men eftersom luktsinnet är så starkt behöver man använda sig både av rätt doft och av rätt mängd.

Vilken doft passar?

Det hjälper vi med. Vi på Aroma Marketing Sverige™ har, tillsammans med våra partners, över 17 års erfarenhet av doftmarknadsföring och har haft nöjet att arbeta med några av de ledande aktörerna inom de flesta branscher över hela Europa.

 

Områden för doftsättning

Som vi alltid brukar säga så är det bara fantasin som kan sätta stopp för vad man kan göra med doft. Nedan följer några populära och beprövade användningsområden för en lyckad doftsättning på hotell.

  • Foajén – Skapa positiva känslor direkt när gästerna besöker hotellet.
  • Korridorer – Eliminera alla odörer i korridorerna som kan försämra gästernas upplevelse.
  • Konferensrum – Med rätt doft kan miljön upplevas mer trygg, avslappnande och stimulerande.
  • Restaurang/bar – Krydda frukostbuffén med en härlig kaffedoft.
  • Gym – Eliminera alla obehagliga odörer som lätt kan uppstå på ett aktivt gym.

Vi vet att alla kunder kräver en individuell strategi, hör av er så tittar vi närmare på era behov och berättar vad vi kan hjälpa till med!

En atletiskt man plockar upp hantlar på gymmet