Professionell doftmarknadsföring — Vi kan allt inom doft

Varumärkesdoft

Doftljus

Hur doftar ditt företag?

Visste du att 83% av all kommersiell kommunikation sker genom endast Ett av våra Fem klassiska sinnen nämligen synen?

Det lämnar ynka 17% för att tillgodose de övriga fyra sinnena och det är inte alltid man kan smaka eller känna på en produkt eller tjänst. Samtidigt påverkas nästan 75% av våra dagliga känslor av luktsinnet. Faktum är att vårt luktsinne är det starkaste utav våra Fem klassiska sinnen och är också det mest oskyddade sinnet. Tyvärr så är luktsinnet ett av de sinnen som helt har förbisetts i varumärkesbyggnaden… fram tills nu. Aroma Marketing Sverige™ hjälper företag att doftprofilera ert och stå ut från era konkurrenter. Vad betyder det att ha en varumärkesdoft och hur kan varumärkesdoften bygga upp varumärket?

Varumärkesdoft är någonting som förknippas med ert företag oavsett om man går till en butik, köper hem en produkt eller träffar företaget ute på en mässa. Doften ska lämna ett oförglömlig intryck på kunden samtidigt som den lämnar kvar en upplevelse av varumärket.

Sticker ditt varumärke ut?

Varför varumärkesdoft?

En butikskedja som har en och samma doft får kunderna att känna igen sig även om de befinner sig i en annan stad. Med hjälp av en varumärkesdoft kan företaget förmedla företagets grundvärderingar och även fånga upp kundens uppmärksamhet bland många olika konkurrenter. Man har även möjlighet till att skapa ett beroende till företagets produkter och man kan rikta sig mot en speciell målgrupp. Människan kan ha tusentals doftminnen som kan ta oss till olika perioder under vårt liv. En människa kan känna igen och komma ihåg över 10 000 olika doftkompositioner.

För företag som använder sig av varumärkesdofter är det en unik chans att integrera sig i kundernas minne och även de blivande kundernas undermedvetna. Med hjälp av dofter kan man sammanfattningsvis:

  • Stärka företagets varumärkeskännedom
  • Differentiera sig från sina konkurrenter
  • Fånga upp kundens uppmärksamhet

Vad kan vi göra för er?

Aroma Marketing Sverige® har kompetensen att hjälpa företag med doftprofilering. Vi utvecklar en unik doft i vårt egna laboratorium enligt era önskemål som kommer associeras med ert företag. Efter det att doften är klar så kan den användas ute på event, mässor, i företagets lokaler, appliceras på visitkort och anställda kan till och med använda doften som parfym på jobbet.

Ta steget och öka din försäljning. Kontakta oss så berättar vi mer.