Professionell doftmarknadsföring — Vi kan allt inom doft

Månadens doft – April

24 april, 2015

Påskliljor, Narcisser eller de gula blommorna som växer längst alla vägar och lyser upp våren med sin fina gula färg.

Har du någonsin tänkt på hur en narciss doftar? Eller varför den kallas för Narciss överhuvudtaget ?

Narcissus kommer av grekiskans narke som betyder ‘bedövning’ eller ‘förlamning’ Avkok på växten ansågs vara rogivande eller i stora doser förlamande.

De fina gula blommorna är ett tydligt tecken på våren och påskens festligheter. Man kan alltid förundras över blommor som känner av och vänder sig mot solljusen. Tänkt på det nästa gång du planterar eller ser Narcisser ute på gatan, de är alltid vända mot solen.

Men doften av en narcissblomma är väldigt behaglig. Den nästan omärkbara doften som sprider sig från blomman ger en känsla av vårens fräschhet och återspeglar den fylliga gula färgen på blomman. Och visst hade de forna greker inte helt fel med att man blir avslappnad när man njuter av den milda och ljuva doften som får en att drömma bort till solstrålar och en fin vårpromenad eller kanske ett riktigt härligt påskfirande med familjen.

Vart passar doften?

Doften kan användas på flera olika platser för att skapa en trevligare känsla för besökare som kommer in i era lokaler.

Varför inte doftsätta med en härlig Narcissdoft på toaletterna eller andra sanitetsutrymmen istället för de vanliga och tråkiga citrusdofter, som redan finns på alla andra platser? Eller kanske en extra välkryddad påskkampanj eller ett event där man förstärker upplevelsen med doften av narcisser? Doften skulle också passa vid en reception för att lugna ner och markera en stressfri miljö för besökare som kommer.

Vilket är ditt bästa minne av Narcisser ?

Kommentera gärna ditt bästa minne av narcisser och berätta vad du associerar de blommorna med.
Vem vet, du kanske vinner en blomkorg från våra partners.