Professionell doftmarknadsföring — Vi kan allt inom doft

Öka försäljningen under julen genom doftmarknadsföring

12 nov, 2014

December månad är den viktigaste månaden på året när det gäller handel. Frågan som vi ställer till dig är hur du har tänkt att slå rekord under julförsäljningen?

De flesta ska inhandla julklappar och spendera lite extra mycket pengar under julen. Vad är det som gör att man köper och vart köper man saker?  Visst kan det handla om rätt reklam för att upplysa om varans tillgänglighet och trevliga rabatteringar. Men alla känner till att de rabatterade kampanjvarorna används endast för att locka så många konsumenter som möjligt till butiken. Ja, först i butiken börjar det riktigt stora arbetet med konsumenten. En viktig del är att ha trevlig personal på plats. Personalen måste utbildas för hur viktig julhandeln egentligen är, men även motiveras till att jobba hårt och kanske en extra provision eller skottpeng på vissa varor kan vara en bra idé? Personalen är en av de viktigaste länkarna som är avgörande ifall kunden kommer tillbaka eller inte.

Glöm inte de 5 sinnena

Vi på Aroma Marketign Sverige™ vill även påminna om vikten av de 5 olika sinnena hos en konsument. Våra 5 sinnen är oerhört viktiga i hur vi människor upplever platser och vilka intryck dessa lämnar efter sig.

Luktsinnet är vårt starkaste sinne så tänk lite extra innan juldekorationen ska upp. Finns det någonting som talar till konsumenternas luktsinne när man har jobbat hårt med både bild och ljud? Tänk på att addera doften. Doften är enkel att addera när allt annat redan är på plats och ju fler sinnen man aktiverar hos en konsument desto större är chansen att konsumenten faktiskt köper mer och kommer tillbaka oftare.

Vår unika Juldoft

Vi på Aroma Marketing Sverige™ har i vårt doftsortiment över 200 olika dofter. Men en av dessa dofter är extra passande under julhandeln. Vår juldoft är en blandning av huvudnoter från: Kryddnejlika, Kanel och Apelsinolja.

Med professionella doftmaskiner kan vi hjälpa er att boosta både julkänslan och försäljningen i årets julhandel. Hör av dig redan idag för att skapa mer känsla i under julhandeln för dina kunder!