Professionell doftmarknadsföring — Vi kan allt inom doft

Månadens doft – Juli

1 jul, 2014

Nyklippt gräs

Juli är här och tar oftast med sig sina naturliga dofter. Det är semestertider men fortfarande finns det sysslor att göra både i hemmet och på gården.

Nyklippt gräs

Att klippa gräset är en av dessa sysslor som måste göras på sommaren, det kan vara jobbigt men stolt känner man sig efter det, speciellt ifall man har fått till den perfekta engelska gräsmattan hemma.

Har du någonsin tänkt på doften som uppstår efter detta arbete? Vilka minnen och associationer väcker denna doft hos dig?

Kanske är det minnet från barndomen när du tjänade pengar på att klippa grannarnas gräsmatta eller kanske förknippas doften med en skön golfrunda? Kanske en riktigt härlig fotbollsmatch på en riktig gräsmatta med de bästa vännerna?

Nyklippt gräsdoften påminner oss om trevliga och fräscha sommarminnen.

Vart kan doften användas?

Med en doft av nyklippt gräs har du alltid sommar i butiken. Ge dina kunder mer vibbar av en somrig eftermiddag med doften av nyklippt gräs i din butik eller ditt kontor. 

Doften är perfekt för dig som vill lyfta fram friluftsprodukter, eller kanske en sportbutik som vill ha lite extra exponering kring golf eller fotbollsutrustning. Du kan även använda doften vid en TV avdelning som flera har gjort under detta fotbolls VM.

Sälj upplevelsen inte produkten

Gör som Ferrari, sälj upplevelsen inte bilarna. I Maranello i en av Ferrari´s utställningar doftsätter man med temadofter för att återge den möjliga upplevelsen av en cabrioletbil med bland annat doften av nyklippt gräs eller en riktigt F-1 upplevelse med doften av bränt gummi.

Ska ni ställa ut på en mässa med konstgräs? Erbjud era kunder en 5-D miljö med hjälp av doften och få just er monter att stå ut från mängden.
Möjligheterna är oändliga med naturliga dofter från Aroma Marketing Sverige™

Vill du ha fler tips på hur doften av nyklippt gräs kan användas i verksamheten eller hur någon annan av våra 200 olika dofter kan användas?
Hör av dig så berättar vi gärna mer!