Professionell doftmarknadsföring — Vi kan allt inom doft

Motivera dig med en Doft

02 okt, 2019

Bli pigg och hitta motivationen – genom doft

Du har säkert fastnat i soffan och slumrat till i vad som känns som den djupaste formen av sömn. Tröttheten är oändlig men du släpar dig till badrummet för att borsta tänderna. Mentolen från tandkrämen slår mot dina sinnen som ett knytnävsslag och när du sedan lägger dig i sängen för att återgå till din härliga sömn så är det omöjligt. Du är pigg. Det är ett minst sagt tröttsamt scenario, men inte särskilt underligt. Doft och smak som ofta finns i tandkräm, exempelvis pepparmint, har nämligen en uppiggande effekt – ironiskt nog. På morgonen kan det kännas helt rätt, men på kvällen helt felplacerat. Men varför inte utnyttja den effekt mentol-och pepparmintsdoft har och göra personer pigga på ställen där det faktiskt behövs som mest?

Vilka dofter motiverar?

En viktig aspekt av att behålla motivationen under ett träningspass är så klart att känna sig pigg, alert, inspirerad och fokuserad. Och de dofter som ofta återfinns i tandkräm kan faktiskt kan stimulera detta. Doften av pepparmint har visat sig ha förmågan att öka uthållighet med så mycket som 50 procent. Endast ett inandning av denna doft kan skapa en direkt ökning av både energi och fokus. Andra mint-och citursdofter som eukalyptus och citron har också visat sig ge effekt på effektivitet och minskar känslan av motstånd.

Utöver att man som kund vill känna sig pigg när man befinner sig på gymmet är det såklart också viktigt att det är en plats man vill befinna sig på. Ett gym eller en träningslokal är en plats man kommer till för att ta ut sig helt och köra på till svetten droppar. Och trots att svetten är ett bra tecken på att gymmet används till det det finns till för så är kanske inte doften av det är en faktor som får kunder att återkomma.

Varför ska det dofta fräscht?

Att ett gym känns fräsch är viktigt för många och kan vara rentav avgörande för verksamhetens överlevnad. Att därför använda dofter med täckande egenskaper kan vara viktigt. Inte nog med att dofter som mint och citrus har en uppiggande effekt, de är också kända för att få utrymmen att kännas just rena och fräscha. Med rätt utrustning kan dessa dofter också ta bort de illaluktande odören, snarare än bara läggas som ytterligare en doft ovanpå.

Vad kan vara ett bättre sätt att få era fitnesskunder att återkomma än att skapa en miljö där hen känner sig pigg, alert och också på en plats som känns fräsch och frisk trots att svetten lackar. Vill ni veta mer om doftmarknadsföring i fitnessmiljöer? Kontakta oss på Aroma Marketing Sverige® för rådgivning så kan vi skräddarsy en lösning för er lokal och era behov.