Professionell doftmarknadsföring — Vi kan allt inom doft

Kan man dofta sig till en bättre arbetsplats?

16 sep, 2019

De senast åren har det skett en boom av nya kontorsfenomen – det är allt från co-workingspaces, kontorshotell, flexplatser, start-up hubar med mera. Och de är alla starka utmanare till traditionella arbetsplatser. Nya kontorslösningar fokuserar ofta på att göra miljön till en öppen och trevlig plats. Lekfulla element som pingisbord, musiksetups och utrymmen för träning är inte helt ovanliga. Det har minst sagt revolutionerat industrin och vad man förväntar sig sig av en arbetsplats. Och allt eftersom arbetsplatser utvecklas så vidgas också möjligheterna att stärka interaktion, kontakt och innovation. Platserna blir mer som ett hem snarare än en stel och steril plats för produktion. Detta är något som stärker möjligheterna till att skapa vår tids viktigaste råvara: kreativitet.

Och trots att allt fler element för att öka hemmakänslan letar sig in i kontorsmiljön så är doftsättning fortfarande en outtömd resurs. Många är väl medvetna om att färgen på väggarna kan försätta oss i en viss känslostämning, och man håller sig borta från bjärta färger, men doftintrycken ligger långt ned på prioriteringslistan (så till vida det inte är någon som micrar fisk, då blir det liv på kontoret).

Vad är det mest effektiva sättet?

Detta kan vara en felprioritering vad gäller vad som faktiskt är mest effektivt. Doftsinnet har mer kontroll över våra känslor och upplevelser än vad vi faktiskt tror. Dofter kan stimulera allt från kreativitet, pigghetskänslor, lycka, nostalgi och mycket mer. En välplacerad doft kan därav försätta era anställda i rätt känsloläge från stunden de kliver in genom dörren till det att de klockar ut för dagen.

Och inte nog med att en doft kan få de som jobbar på ditt kontor att känna sig mer kreativa och koncentrerade. det kan också få kunder eller klienter som hälsar på ert kontor att lättare minnas just er och då med goda konnotationer. Det blir helt enkelt en förlängning av hela ert varumärke och upplevelserna ni vill skapa.

Prata med oss redan idag.

Så om ni vill stimulera både anställda på er arbetsplats samt bygga en doftmiljö era kunder och klienter sent kommer glömma, kontakta oss på Aroma Marketing Sverige® så kan vi hjälpa er från ide till slutgiltig doftsatt miljö.