Professionell doftmarknadsföring — Vi kan allt inom doft

Månadens doft – December

18 dec, 2015

December är en månad med underbara dofter. När kylan knackar på dörren med sina minusgrader så kan vi enklare känna och uppskatta alla de dofter som finns omkring oss på gator och torg av stekta mandlar och julblommor. Ja, doften av den härliga årstiden som är förknippad med glädje och lycka. Vi är säkra på att var och en har en helt egen uppfattning av hur julen doftar.

Men vi tänkte presentera en av våra dofter som är stark förknippad med jul i hemmet, nämligen doften av Hyacintblomman. Hyacintblomman har sitt ursprung från södra delar av världen. Men de senaste 3 decennierna har den blivit väldigt populär i västvärlden just kring julen och har därför blivit en ständig gäst i många hem och butiker.

Hur känns doften?

Doften av en hyacintblomma är väldigt intensiv och en enda blomma kan fylla med doft upp till 50 kvm öppen yta. Den behagliga, lena och sensuella doften som livar upp decemberkylan och skapar en mjukare atmosfär i hemmet eller på jobbet.

Vart passar doften?

Och när passar den. Doften av hyacint är en specifik doft och bör inte missbrukas då för starkt konsistens av doften kan ha en motverkande effekt då den riktigt behagliga, mjuka och lena doften kan enkelt försvinna och liknas med den tjocka doften av liljor.

Doften av en hyacintblomma bör inte användas på hösten då söta toppnoter uppskattas bättre vid minusgrader. Så vår rekommendation skulle vara att använda doften under vintern och våren för att väcka glädje. Doften skulle passa bäst i en miljö med lugn stämning där man kan understryka och poängtera en modern interiör med dess runda och mjuka toppnoter.