Professionell doftmarknadsföring — Vi kan allt inom doft

Information om våra produkter och tjänster

14 okt, 2014

Aroma Marketing Sverige™ vill gärna berätta mer kring fenomenet doftmarknadsföring och om våra produkter.

Doftmarknadsföring kommer ursprungligen från USA där man redan för 60 år sedan började med att tillsätta dofter ute i butiksmiljöer för att få en ökad uppmärksamhet. Men redan 1921 fick Coco Chanel idén att marknadsföra sin nya parfym genom att spruta ut den innan lanseringen i presentationslokalen och butiken.

Luktsinnet är människans starkaste sinne och människan har länge använt dofter för att skapa upplevelser och minnen. I forna Egypten och Grekland har man blandat in Rosmarinolja i cementen i kyrkbyggnaderna för att skapa en gynnsammare stämning.

Aromaterapi har under många decennier används för att hela människor och höja humöret. Dofterna är en del av världen och utgör även en stor del av allas vardag. Att utesluta en doftande värld skulle praktiskt vara omöjligt.

Doftmarknadsföring och Doftdesign.

Dessa två uttryck är bara ett nytt sätt för att använda doften i vardagen genom att tillsätta dofter i butiker, köpcentrum och andra miljöer. Med hjälp av det så ökar man trivselnivån och skapar en trivsammare miljö. Doft är en kanal för människor att uppfatta känslor samt orientera oss ute i samhället, precis som synen, hörseln, och smaken.

Bara godkända dofter och ingredienser.

Aroma Marketing Sverige™ vill uppmärksamma och försäkra alla människor som undrar om dofter är farliga.

Vi på Aroma Marketing Sverige™ ingår i ett världsledande nätverk av företag som regleras av både EU och många enskilda institutioner. All utrustning som används vid doftsättning av miljöer är testad. Våra tekniska lösningar är CE certifierade och genomgår skarpa tester innan dem släpps ut på marknaden.

Dofter som används vid doftsättning håller den absolut högsta kvaliteten. Råvarorna handlas endast in från godkända leverantörer av doftingredienser runt om i världen. Våra dofter innehåller endast naturliga ingredienser som blandas med oljor, vatten eller matalkohol för en bättre spridning. Alla våra dofter tas fram i ett laboratorium i Tyskland där utbildade kemister blandar de olika ingredienserna för att få den absolut bästa doften.
Alla ingredienser av dofterna görs endast av godkända av EU:s REACH direktiv och kontrolleras noga av IFRA samt RIFM, som i sin tur testar alla ingredienser för allergier.

Bästa möjliga kvalitét och hög standard.

Dofterna görs färska på beställning så att varje doft kan hålla samma höga kvalitet men även uppfylla regler när vissa ingredienser förbjuds för användning inom EU.

Aroma Marketing Sverige™ använder endast dofter som är fria från allergen och endast dofter som är godkända för användning i EU.

När vi arbetar med doftsättning så försöker vi hålla en låg nivå av doften i luften för att inte överskrida den naturliga doftmiljön som kommer från avdunstningar i byggnader och som förekommer i naturen.